Мајтреја Антихрист и наступ Новог Светског Поретка

Професор Александар Дворкин

 

При свим спољашњим разликама секти и група које улазе у покрет New Age, у њиховој основи лежи заједничка философска база. Почиње од вере у само Ново доба, које сада почиње. Класична књига за следбенике New Age-а јесте дело Роберта Милера The New Genesis, у којој 2000. годину проглашава првом годином новог светског поретка (израз New Age-а) прослава живота, долазак ере мира, златног века, наступање прве хиљадугодишње хармоније и људске среће.

Уопште New Age у својим различиим облицима не избегава установљење тачног датума. Видимо то на таквим приерима очигледно припадајућих сектама парадигме New Age-а, као Бело Братство, Црква последњег завета (висарионовци) и многи други, кои проглашавају час установљења новог поретка.

Још један пророк покрета, професор историје Чикашког универзитета Хозе Аргелес, издао је књигу Mayan Factor: Path Beyond Technology где је прогласио, да је на основу изучавања календара Индијских Маја, схватио да су они били ванземаљци, а њихов календар у сакривеној форми садржи пророчаснтво о рађању Новог доба на Земљи, које мора почети 2012. године.

Међутим, додаје професор, постаје ужасна опасност: материјлани свет може да се инушти 16. октобра 1987. године. Сагласано са његовим тумачењем календара Маја, у тај дан ће наступити хармонична конвергенција: три планете ће се поставити у један ред са новим месецом, и тај астрономски догађај ће са собом донети крај света.

Једино спасење убедити 144 000 истински верујућих да се скупе на различитим свештеним местима наше планете и испустити довољну количину вибрација које ће спречити светску катастрофу и наступиће век мира и хармоније. Заиста, у тај дан су се сакупили многи следбеници New Age-а на разним плажама и држећи се за руке, чекали исход.

Никаква катастрофа, сама собом, није се десила и тајж околност их је још више убедила у истинитост пророштва Аргелеса.

Многи њу-ејџери разрађују тему хиљадугодишњег царства: човечанство у новом добу ће развити у себи божанске одлике, довољно знања и храбрости са циљем да сарађује са Богом, који је космичка енергија и материјализује Царство Божије на земљи.

У круговима следбеника овог покрета раширтена је вера о новом доласку Господа (наравно, њиховог Господа), кога они најчешће зову будистичком речју Мајтреја, али понекада и Христом. Истина, они га схватају другачије.

Једни верују да ће се Мајтреја појавити као физичка личност; например већ много пута помињана пророчица New Age-а, Алиса Бејли говири, да, како јој је открио њен Тибетанац (њен приручни дух), сваког тренутка ће доћи нови Господ Мајтреја, који ће са собом донети нови светски поредак.

Његов долазак са свом сигурношћу био је објављен у целом свету 1982. године, када је у најпознатијим новинама била постављене огромне објаве, у којима се проглашавало да је Христос сада већ са нама и да се он сада спрема за управљање новом светском владом и стварању једне нове религије за цео свет.

Кроз неколико година, 1986., поново су се у новинама појавиле објаве: Христос се већ налази у свету. У исто време било је објашњено да човек, који је четири године раније платио за сличне објаве више од 200 000 долара (а тада је то била огромна сума) неки Шкотланђанин Бенџамин Крим, уметник и писац, који је 1986. године возио по САД и проповедао своју веру.

Њему је и било откривено да је Господ Мајтреја живео током многих миленијума у планинском засеоку на Хималајима, а 8. јула 1977. године створио је себи тело, у које се оваплотио и сада живи на лондонском Ист-Енду (бучна област) и спрема да се покаже целом свету.

Шта ће радити Мајтреја када јави себе свету као Христа? Сам ће призвати на све ка раведности, ка милосрђу, преображењу политичких и економских структура целог света и њиховој коренитој промени. У то време ће проистећи сицељење свих и свега (све то јако подсећа на знаке антихриста оисане у Откровењу Светог Јована и у Три разговора Владимира Соловјова). Кроз просвећено управу Господа Мајтреје и севт ће прећи у Ново доба.

Како је писао Бенџамин Крим, свет ће почети са преображењем у зависности од квалитета нашег одговора. Сам Мајтреја неће преобразити свет, него ће га одуховити и повести га, помоћи ће човечанству саветом, да би ми сами пришли свом преображењу. Он ће то чинити у току 20 година после свог доласка на власт, заједно са 40 учитеља. У врло кратком временском року моћићемо да се преобразимо економско, политичко и социјално устројство целог света, које ће нас увести у правилан духовни однос једне са другима и са светом. Крим је обећао почетак тог доба у 1986. години. Од тада је прошло већ 15 година, но ништа слично ми до сада не видимо.

Унутар покрета New Age постоји и друга школа, коај говори да се Мајтреја неће јавити као физичко лице: месија се налази унутар свакога од нас и ми смо просто дужни да га у себи откријемо. Писац покрета, Барбара Макс Хабард (ни у каквој вези са оснивачем сајентологије) у књизи Еволуционо путовање пише, да је у покрету нашег планетарног рађања сваки човек призван томе, да сазна, да се месија налази унутар њега. Такозвана Христо-свест, или космичка свест, по њеним речима, пробудиће се у датом тренутку у милионима хришћана и нехришћана.

 

 

 

^