Исцељења

Епископ Александар Милеант

 

Многи ће Мени рећи у онај дан: Господе! Господе!

Нисмо ли у Име Твоје пророковали, и Твојим Именом ђаволе изгонили,

и Твојим Именом чудеса многа творили? И тада ће им Ја казати:

Никад вас нисам знао; идите од Мене који чините безакоње.

 

(Матеј 7:22-23)

 

Христос је дошао да нас спаси од власти ђавола и ропства греха. Сваки који чини грех роб је греху. А роб не осатје у кући вавек, син остаје вавек. Ако вас, дакле, Син избави, заиста ћете бити избављени. (Јован 8:34-36)

У Тајни Крштења човек раскида ланце порока и добија силу од Христа, да поведе рат проти својих злих тежњи. Не постоји страст, нити порок, који не може бити побеђен уз помоћ Божију.

Само је неопходно, да се одлучно уђе у борбу са грехом и почне да се води духовни живот, да се моли, да се каје, да прима Свето Причешће и да моли Бога за помоћ. Запамтите да у току превазилажења својих слабости, човек расте и постаје јачи. Овај ток унутрашњег раста садржи сврху нашег живота на земљи.

Уместо Хришћанског исцељења душе благодаћу, бројни савремени Источњачки култови (Кришнаити и остали), заједно са бројним, независним окултним исцелитељима и врачарима, нуде своје услуге лечења. Обећавају потпуну терапију за врло озбиљне патње као алкохолизам, пушење, наркоманска зависност, гојазност, изражена сексуална жеља, итд.

Иако постоје неке разлике у њиховим методама, ови исцелитељи користе психичко програмирање, у коме концентрисана енергија исцелитеља, доноси окултни ефекат на ум пацијента.  Ово програмирање, слично другим окултним експериментима, захтева пуну отвореност, пасивну пажњу и безусловно поверењу у исцелитеља.

Постоје случајеви, где они који су се придружили неком Источњачком култу и врше своје окултне радње, или они који се окрећу за помоћ врачари, добијају потпуно олакшање својих патњи.

Оно што се мора разумети, јесте да такво исцељење може у стварности бити много горе, него болест за чијим се леком трагало. Са својим окултним методама, врачаре и хипнотизери спуштају одбрану људске душе, која штити душе од мрачног света демона. Ово се дешава кроз концентрисање пажње пацијента на личност исцелитеља, који, слично медијуму, постоје проводник демонског деловања. Својим ефектима овакво исцељивање, или лечење врачара слично је хируршкој лоботомији, где се префронтални режањ мождане коре одстрањује.

Док ова хируршка процедура уклања тај део мозга, који контролише насилно понашање код психијатријских пацијената, она такође неповратно исеца, остале високе функције као: оштрину ума, осећања, стваралачких способности, а посебно, способност да се верује у Бога, да се моли, да се води Хришћански живот (мада, ако пацијент није водио духовни живот пре операције, вероватно неће ни примтетити губитак неких од својих духовних способности).

На један или други начин, особа плаћа за своје окултно лечење својим духовним здрављем, пошто неки видови духови природе, постају заувек атофирани.

Посебно су злокобне биле сеансе програмирања Јурија Кривогонова, који је измислио метод психотропне хипнозе, којом је претворио на стотине чланова Белог Братства у ходајуће зомбије.

Психолошка оштећења изазвана његовим методама, била су толико дубока да велики број лекара, врачара и хипнотизера који су доведени из свих делова бившег СССР-а, нису могли да репрограмирају несрећне жртве Кривогонова, без обзира колико су се трудили. Ова несрећна епизода, била је свуда објављивана у руској и украјинској штампи, од 1993. до 1995. године.

 

Напомена:

 

Многи од наших савременика, забринути су са проблемом чини и злог ока. Ово постаје извор зараде професионалним чаробњацима и врачарима, пошто један од њих баца клетву, а други је уклања, па на тај начин помажу један другом у свом послу. Иако сигурно постоје, широке могућности за преваре у овом пољу, постоји увек и опасност мешања од стране невидљивих духова.

Као једина заштита од ових духова и од свих врста чини и клетви, јесте Благодат Светога Духа, коју верни Хришћанин добија у Цркви, бесплатно.

Верујући Хришћанин треба да престане да се плаши чини, или злог ока и да се целим срцем окрене ка Богу ради заштите и помоћи, уз помоћ молитве, пажљивог читања Речи Божије, покајања, редовног (т.ј. месечног) примања Светих Тајни и добрих дела, чињених ради и за друге људе. Ако је све ово учињено, онда никакви напади злих духова неће имати ни најмањег успеха.

 

 

 

^